Корзина 0
0,00 грн

Датчики тиску в колекторі (MAP)

Позиції 1-20 з 16179

Сортувати у порядку зменшення
на сторінку

Позиції 1-20 з 16179

Сортувати у порядку зменшення
на сторінку

Датчик тиску у впускному колекторі (МАР) – деталь, яку блок управління мотором використовує, щоб розрахувати необхідний обсяг палива. Інформація про тиск за допомогою моніториться безперервно. У ряді випадків замість МАР може застосовуватися МАF(датчик, що контролює масову витрату палива). Але, як правило, для двигунів з турбонаддувом застосовуються обидва типи датчиків. Слід також відзначити важливість МАР sensor у визначенні моменту запалення при навантаженнях на силовий агрегат, що відрізняються.

 

Причини, ознаки та наслідки поломок датчиків МАР

Помітили, що паливоспоживання автомобіля необґрунтовано підвищилося? Не можете збагнути, чому? Цілком ймовірно, що виною всьому - несправність запчастини, що розглядається. Більше того, зламаний датчик тиску повітря у впускному колекторі здатний взагалі зробити експлуатацію ТЗ неможливою (мотор може просто не запуститися). Заради справедливості зазначимо, що проблема такого масштабу не дуже поширена. Частіше даються взнаки не такі серйозні поломки, як ось вищезгадане збільшене споживання палива. Але це також малоприємно. Краще виконати заміну деталі (новий датчик МАР купити сьогодні не складає труднощів) і забути про неприємності.

Головна причина, з якої подібна потреба актуалізується - забруднення. Як і інші електричні датчики, чутливі до засмічень. Іноді до поломок призводить ослаблене підключення, що провокує сильні вібрації і, як наслідок, зовнішні пошкодження. Близьке розташування до мотора здатне викликати перегрів із подальшим розплавленням деталі, появою на ній тріщин. Але що б не призвело до несправностей, доведеться купити впускний датчик та усунути проблему.

Сигнали, які допоможуть зорієнтуватися, що час діяти:

  • перевитрата палива;
  • нерівності холостого ходу;
  • недостатня потужність та погіршене прискорення;
  • хвильове функціонування;
  • перегрів нейтралізатора;
  • поява чорного диму і сильно відчутний запах палива, яке не згоріло.

Чи можна відремонтувати зламану деталь? Іноді коли датчик тиску у впускному трубопроводі має незначні пошкодження, можна. Але це все одно принесе більше клопоту, ніж заміна. Та й заощадити не вийде, оскільки ціна нової запчастини цілком доступна, а ремонт може влетіти в копійку.

Купити датчик атмосферного тиску по вин-коду на All-Parts

Вирішили купувати? Правильно зробили! А ми вам з радістю допоможемо у вирішенні поставленого завдання. У нашому каталозі є різні моделі датчиків для будь-якої марки автомобіля. Усі – якісні, функціональні та недорогі. Доставка може бути виконана найближчим часом – довго чекати не доведеться.

У нас є можливість підібрати датчик наявності тиску на двигун за VIN-кодом, тим самим забезпечивши максимальну відповідність. Зверніться до менеджера – і завдання буде виконано на ура, покупка пройде як по маслу.